top of page

ÅPNE MENY

  • Forfatterens bildeMedvind Assistanse

Bli kjent med Volodymyr – vår praksisdeltager med funkisflyktningkompetanse


Mitt navn er Volodymyr. Jeg er 43 år gammel. Jeg kom til Norge sommeren 2022 fra Ukraina med min kone og sønn. Jeg bodde i byen Mariupol og måtte flykte fra krigen. Jeg har sittet i rullestol i 8 år. I 2015 fikk jeg en ryggskade på jobb mens jeg hjalp militæret. I Ukraina tok jeg juridisk embetseksamen. Før skaden jobbet jeg i politiet, i fengselet, på en stor fabrikk og med salg.

Etter skaden har livet endret seg mye. Det var vanskelig å akseptere den nye virkeligheten og det å ha en annerledes kropp. Men da jeg begynte å møte aktive mennesker med den samme funksjonsnedsettelsen som meg, fant jeg meg selv igjen. Jeg begynte å engasjere meg for funksjonshemmedes menneskerettigheter i Ukraina. Vi begynte blant annet med trenings- og idrettskonkurranser for ungdom, patruljepoliti, aktivister og funksjonshemmede. Vi hadde store planer og ideer for fremtiden, men Russlands fullskala krig mot landet mitt endret alt. Nå er byen min ødelagt og okkupert.


I Norge ble jeg medlem av landsforeningen for ryggmargsskade (LARS) og møtte fantastiske mennesker som hjalp meg med integrering og ga sterk støtte til meg og min familie. Nå bor jeg med familien på Kolbotn, går gjennom et integreringsprogram, lærer norsk og spiller tennis og håndball. Min kone jobber som historiker på UiO og min sønn er 15 år og går på skole. Jeg er praksisdeltager hos dere i Medvind Assistanse. Her øver jeg meg på norsk, og jobber med ulike arbeidsoppgaver relatert til min kompetanse. Jeg er veldig glad for å være en del av Medvind Assistanse.


Vi liker oss veldig godt i Norge og ønsker å bli fullverdige medlemmer av samfunnet og være nyttige i landet.

Comments


bottom of page