top of page

ÅPNE MENY

  • Forfatterens bildeMedvind Assistanse

Vår svaksynte kompetanse


Knut Frode sitter på datamaskinen med Medvind Assistent

Erfaringene til vår BPA-konsulent Knut Frode Almaas, har ført til at de svaksynte arbeidslederne våre har fått en lettere hverdag.


- Det er ikke alle svaksynte som er like komfortable med å bruke digitale verktøy, og der tilpasser vi oss til deres forutsetninger.


Har gjort endringer

Almaas er litt over gjennomsnittet interessert i det meste som har med digital teknologi å gjøre. I flere år har han testet hvordan forskjellige produkter og digitale løsninger er tilpasset de svaksynte.

- Man blir overrasket over hvor lite produktutviklere tenker på vår kundegruppe. Som at flere nye vaskemaskiner kun har touch-skjerm. Det gjør produktet ubrukelig for oss, forteller han.

Det første han gjorde for Medvind Assistanse var å teste nettsiden vår. Tilbakemeldingen førte til at det ble opprettet en helt ny nettportal. - Den er nå universelt utformet, kommenterer Knut Frode.


Bidrar med mye

At det er viktig å ha noen med Knut Frode sin kompetanse i Medvind Assistanse har vi merket. Siden han startet har han også gjort endringer i de systemene som våre arbeidsledere bruker.

- Timeføringssystemet Tamigo har nå blitt enda mer tilpasset de som er svaksynte. Men det er ikke alle svaksynte som ønsker å bruke datamaskin til timeføring og levering av driftsmidler. De arbeidslederne får løsninger som er tilpasset deres behov, slik at de kan leve på lik linje som alle andre.


Knut Frode bistår også de nye arbeidslederne våre med teknisk support og rådgivning på hvilket utstyr som passer best for dem.

- Opplæringen er viktig. I tillegg til å hjelpe de nye arbeidslederne, har jeg bistått de forskjellige avdelingskontorene i Medvind Assistanse med min kompetanse, sier han.


Annonse i Synspunkt

Almaas har også nylig vært med å lage en annonse i Synspunkt sammen med oss. Den kan du høre i siste utgave av Synspunkt, publisert 20.08.2021. (Synspunkt.nr. 3/2021-lyd.)
Comments


bottom of page