top of page

ÅPNE MENY

hender som former et hjerte

Seksualitet

Medvind Assistanse er en livsløpsleverandør av BPA, som vil si at vi anerkjenner at ulike faser i livet gir ulike behov. Slik er det også med seksualiteten. Seksualitet er ikke noe vi kun får i puberteten, men vi er født med en seksualitet og denne utvikles gjennom livet. Derfor er seksualitet en del av vår livsløpsgaranti. Vi skal tilrettelegge for at du skal kunne ha et fullverdig liv med seksualitet, selv om du har et assistansebehov.

Seksualiteten er en grunnleggende del av det å være menneske. Vi har alle en seksualitet, og det handler ikke bare om å ha sex. Seksualitet er det å bli forelsket, å like og holde i hånden, å kysse, være nær og den kriblende følelsen du får i magen når du tenker på en du liker. Det kan også handle om å gi deg selv nytelse alene, eller å være nær med andre. Med andre ord er seksualitet en stor del av oss og alt vi mennesker gjør. Alt fra dating, parforhold og onani omfattes av begrepet seksualitet. Derfor er det også naturlig at seksualiteten påvirker din hverdag med BPA.

For eksempel, hva er privat? For de fleste vil svaret på dette spørsmålet variere, alt etter hvem du er, hvor du er født osv. Men, en ting som de fleste er enige om, er at kroppen er privat. Problemet er at privatlivet blir utfordret når du er avhengig av assistanse. Så hvordan ivareta privatliv? Eller er assistanse på natt mulig om du ønsker å sove i samme seng som din partner? Kan du bruke seksualtekniske hjelpemidler, selv om du trenger assistanse til å rengjøre? Kan en assistent læres opp i å bruke Tinder, og hvordan gjør man dette?

Alle disse spørsmålene er Medvind Assistanse i stand til å svare på. Gjennom vårt seksualitetsteam vil alle utfordringer relatert til seksualitet, samliv og assistanse kunne bli håndtert.

Add a Title

Seksualitetsteam

Seksualitet er en privatsak, men når du har et assistansebehov blir ofte privatsaker noe vi må dele med andre. Men fortvil ikke, for det betyr ikke at du må dele alt med alle!

I Medvind Assistanse har vi valgt å etablere et eget team for seksualitet. Slik at du som arbeidsleder, assistansemottaker eller assistent skal ha noen å prate med som har spesialkompetanse på seksualitet og assistanse. Du kan også selvfølgelig kontakte din faste koordinator hvis du ønsker det.​ I tillegg vil du gjennom seksualitetsteamet få råd og tips, som går ut over bare det som er relatert til assistanse og seksualitet.​ Vårt seksualitetsteam består av våre egne sexologer og to ansatte, som selv har assistanse gjennom BPA.

Ønsker du å komme i kontakt med seksualitetsteamet?

Send e-post til seksualitet@medvindassistanse.no eller ring vårt sentralbord og be om å få snakke med noen i seksualitetsteamet. Tlf.: 98 90 90 30

Sexolog

I Medvind Assistanse anerkjenner vi at enkelte utfordringer relatert til seksualitet og assistanse krever spesialkompetanse. Derfor har vi avtaler med sexologer, som kan bistå deg i din ordning dersom du ønsker det. Har du behov for sexolog i din ordning, kan du fylle ut kontaktskjema for sexolog. Dette skjemaet går direkte til Medvind Assistanse sine sexologer og vil ikke bli håndtert av andre hos oss.​

Ved utvikling av prosedyrer for tilrettelegging for bruk av seksualtekniske hjelpemidler, er du nødt til å benytte deg av sexolog. Merk at utgifter til sexolog vil bli trukket fra ordningens driftsmidler. Kostnader avtales på forhånd. Ønsker du ikke å benytte deg av Medvind Assistanses sexologer, men av en ekstern sexolog, kan du likevel få dekket dette gjennom driftsmidler. Dette må da avtales på forhånd med din koordinator i Medvind Assistanse.

Seksualitetshåndboken

For de som har et assistansebehov, kan seksualiteten noen ganger være litt utfordrende. Det er mange ting å tenke på, og det kan føles litt ubehagelig å måtte involvere assistenten i seksualiteten. Du er garantert ikke alene om å lure på hvordan en gjør det med assistenten når en skal på date, eller hvordan en kan snakke om onani og assistanse. 

 

Derfor har vi i Medvind Assistanse laget denne håndboken der du får svar på alt du ikke trodde du lurte på om seksualitet og assistanse, samt forhåpentligvis mye av det du lurer på.

Spørretime

Meld deg på spørretimen

bottom of page