top of page
Åpne meny

ÅPNE MENY

hender som former et hjerte
Medvind assistanse logo og gafikk

Seksualitet

Medvind Assistanse er en livsløpsleverandør av BPA, som vil si at vi anerkjenner at ulike faser i livet gir ulike behov. Slik er det også med seksualiteten. Seksualitet er ikke noe vi kun får i puberteten, men vi er født med en seksualitet og denne utvikles gjennom livet. Derfor er seksualitet en del av vår livsløpsgaranti. Vi skal tilrettelegge for at du skal kunne ha et fullverdig liv med seksualitet, selv om du har et assistansebehov.

Seksualiteten er en grunnleggende del av det å være menneske. Vi har alle en seksualitet, og det handler ikke bare om å ha sex. Seksualitet er det å bli forelsket, å like og holde i hånden, å kysse, være nær og den kriblende følelsen du får i magen når du tenker på en du liker. Det kan også handle om å gi deg selv nytelse alene, eller å være nær med andre. Med andre ord er seksualitet en stor del av oss og alt vi mennesker gjør. Alt fra dating, parforhold og onani omfattes av begrepet seksualitet. Derfor er det også naturlig at seksualiteten påvirker din hverdag med BPA.

For eksempel, hva er privat? For de fleste vil svaret på dette spørsmålet variere, alt etter hvem du er, hvor du er født osv. Men, en ting som de fleste er enige om, er at kroppen er privat. Problemet er at privatlivet blir utfordret når du er avhengig av assistanse. Så hvordan ivareta privatliv? Eller er assistanse på natt mulig om du ønsker å sove i samme seng som din partner? Kan du bruke seksualtekniske hjelpemidler, selv om du trenger assistanse til å rengjøre? Kan en assistent læres opp i å bruke Tinder, og hvordan gjør man dette?

Alle disse spørsmålene er Medvind Assistanse i stand til å svare på. Gjennom vårt seksualitetsteam vil alle utfordringer relatert til seksualitet, samliv og assistanse kunne bli håndtert.

 

For nærmere informasjon om vårt seksualitetsteam, se her

Medvind Assistanse har også sexologer tilgjengelig. For eksempel er dette påkrevd for ordninger som har behov for assistanse til bruk av seksualtekniske hjelpemidler. Ønsker du å komme i kontakt med en av våre sexologer har vi et eget skjema for dette.

 

For ytterligere informasjon om våre sexologer, se her

Spørretime

Meld deg på spørretimen

bottom of page