top of page

ÅPNE MENY

BPA for barn gir frihet til hele familien

BPA har ingen nedre aldersgrense, og for barn under 18 år kan avlasting for foreldre være en del av BPA-vedtaket. Har ditt barn støttekontakt, kan også dette gjøres om til BPA.

Med BPA får barnet ditt mulighet til å være barn først og fremst, mens funksjonsvariasjonen kan sitte i baksetet. Det er ikke alltid like lett om mamma, pappa og søsken må være med over alt. Assistenten er ditt barns armer og bein slik at barnet ditt kan leke med venner, gjøre rampestreker og utforske. Familien skal ha mulighet til å være sammen nettopp som familie, uten å bli utslitt.

For å få BPA til barnet ditt søker du kommunen. De kommer ofte på hjemmebesøk for å vurdere ditt barns assistansebehov. Du kan få hjelp av oss med søknaden og begrunnelse for hvorfor BPA er det beste for ditt barn.

Søk tidlig

Har barnet ditt en progredierende eller medfødt funksjonsvariasjon, kan det være lurt å starte tidlig med BPA, slik at barnet blir vant til å ha assistenter. Det er mulig å starte med et lite vedtak som økes gradvis.

Frihet til å være barn

Her er noen eksempler på aktiviteter en assistent kan være med på sammen med barnet ditt:

Lese, gjøre lekser, trene, gå på terapiridning, stjele godteri, gå i bursdag, dra på besøk til en venn, rydde rommet, trille rullestol, gi mat i sonde, bruke forstøver, tolke sosiale koder, bruke talehjelpemidler, rote, lage middag, lure og leke med søsken, dra i skogen, gå på tivoli, male, blåse ballonger og bade i basseng.

 

Medvind Assistanse – en trygg støttespiller 

I Medvind Assistanse har vi solid kompetanse med barn og unge som har BPA. Flere av oss har hatt BPA siden vi selv var barn, eller vi har BPA til egne barn. Det gir oss verdifull erfaring om hvilke utfordringer som kan oppstå. Kanskje kan løsninger vi har erfart også være løsning for deg og ditt barn?  Med BPA får barnet ditt mulighet til å være barn, samtidig som dere kan leve et familieliv. 

Vi har i dag en rekke ordninger med barn og unge som har BPA. Vi har også erfaring med å ha BPA i skole, og vi vet at behovene kan endre seg raskt. Da er det godt å vite at Medvind Assistanse er en trygg og profesjonell støttespiller. Og vi er vant til å handle raskt, slik at du får en ordning som fungerer for ditt barn og din familie. 

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med Lene Cecilie Brurås på lcb@medvindassistanse.no.


 

Slik søker du om BPA

bottom of page