top of page

ÅPNE MENY

Funkisforeldre med BPA 

Som leverandør anerkjenner vi at forelderrollen i samspill med et BPA-vedtak fyller livet med unike utfordringer og dilemmaer. Å være forelder er en utfordrende oppgave i seg selv. Barn kommer sjeldent med en egen bruksanvisning. For mange av våre kunder er BPA det essensielle verktøyet som gjør det mulig å ha et fungerende familieliv. Derfor tilpasser vi nå tjenesten til et helt nytt segment, nemlig funkisforeldre med BPA. 

 

Med den nye satsingen legger Medvind Assistanse særlig vekt på BPA i forelderrollen. Vi vil gjennom dialog, diskusjon og erfaringsutveksling være aktive støttespillere for funksjonshemmede foreldre med BPA. Funkisforeldre kommer i mange farger og fasonger. Noen kan hatt BPA så lenge de kan huske. Andre kan ha blitt funksjonshemmet ved progredierende diagnose eller ulykke. Vi ønsker å være støttespillere for alle funksjonsvarierte foreldre. Noen personer med assistansebehov kan være i tenkeboksen når det gjelder graviditet, barn og BPA. Her ønsker vi også å være sparringspartnere for å finne løsningene sammen. 

 

Vi sitter ikke inne med fasiten og to streker under svaret. Men med denne satsingen er målet at ingen arbeidsledere skal føle seg alene med disse problemstillingene. Vi tror verktøy som dialog og erfaringsveksling er avgjørende for å håndtere ulike problemstillinger. Det er ikke til å stikke under stol at det kan dukke opp en del interessante dilemmaer som funksjonshemmet forelder med BPA. Sammen kan vi finne løsninger som fungerer for din og deres unike familiesituasjon. For omsorg er ikke begrenset til fysiske evner. Det er også varme, øyekontakt og dialog. Vi forstår at hvert familiebilde er unikt, og det er kompetanse vi vil styrke hos våre koordinatorer og assistenter. Spesialrådgiver Guri Anne Nesdal Egge, Arne Olav Hope, & Ingrid Thunem har sammen laget en funkisforeldreprat, hvor de diskuterer de viktige problemstillinger og deler sine erfaringer om livet som funkisforeldre:

Vår innboks er alltid åpen. Bare ta kontakt med oss hvis du ønsker bistand eller har spørsmål når det gjelder din foreldrerolle og BPA. Vi skal utvikle materiale, og ønsker derfor gjerne din unike erfaring i arbeidet med dette.

 

Send spørsmål eller bidrag til: funkisforeldre@medvindassistanse.no.

bottom of page