top of page

ÅPNE MENY

Badass som muskelsyk – en prat med Regine

Første uken i august gikk Aktiv Uke ungdom av stabelen. Dette er en sommerleir med FFMU for muskelsyke ungdom i alderen 13-35 år. Tema for leiren var «Badass som muskelsyk». Medvind var til stede hele uken, og vi tok oss en prat med sjefen for det hele, Regine Elvevold. Jusstudenten Regine er en 24 år gammel aktiv jente fra Tromsø. Denne sommeren har Regine prøvd seg som sommerleir general for aktiv uke, noe som passer henne godt siden hun elsker å reise.


Hva er Aktiv Uke og hva betyr den for deg? Aktiv Uke er årets viktigste arena for å møte andre muskelsyke. For våre medlemmer er dette en viktig møteplass der en kan finne venner, dele erfaringer og være sosial. Programmet på aktiv uke gir mye informasjon og opplysning om livet med muskelsykdom. Det kan være samtaler om hjelpemidler, BPA og NAV, ting som gjør livet som muskelsyk litt lettere. Leiren skaper samhold og tilhørighet. Dette er særlig viktig siden mange muskelsyke kan føle seg annerledes og utestengt fra samfunnet. Mange møter nye venner og flere skaper livslange vennskap. Aktiv Uke er en helt spesiell sommerleir der alle aktivitetene er tilrettelagt for alle og alle kan delta på alt. Dette er ikke hverdagskost for muskelsyke, så aktiv uke er en fantastisk verden der en kan få en pause fra diskriminering og barrierer.


Hvordan synest du samarbeidet mellom FFMU og Medvind Assistanse har vært? Vi i FFMU er glade for samarbeidet og sponsingen fra Medvind. På leiren stilte Medvind med premier til quiz og mesterskap. Mesterskapet er en stor happening på leiren der lagene konkurrerer i ulike øvelser. I år vant vinnerne en høyttaler hver. Vi i FFMU synes det har vært viktig å ha Ingrid fra Medvind på leiren som kunne svare på spørsmål om BPA. Dette er særlig viktig da mange av våre medlemmer har BPA.


Så hva vil du trekke frem som bra med uken, Regine?

Det har vært en fin uke med mange tilrettelagte aktiviteter, som har gjort at alle har kunnet delta. Ulike aktiviteter som curling, innebandy, zipline, mesterskap og quiz. Ulike foredrag om livet med muskelsykdom, samt et foredrag med Ingrid om selvtillit og seksualitet, der deltagerne kunne stille anonyme spørsmål. Utover dette har dagene bestått av sosiale kvelder med filmer, spill, quiz, formgivning, kahoot og gode samtaler.


Vi i Medvind har satt pris på å få være med på leiren og har blitt utfordret blant annet til å ta zip-line. Vi er glade for samarbeidet med FFMU, og gleder oss allerede til neste Aktiv Uke!Comments


bottom of page