top of page

ÅPNE MENY

  • Forfatterens bildeMedvind Assistanse

Deilig småskummel svømming


Ingrid svømmer i havet

Hva gjør du nå du elsker å svømme og svømmehallen er koronastengt? Ingrid hev seg bokstavelig talt ut i sjøen i Open Water svømming.


Du trenger en våtdrakt som er egnet til svømming, hansker, lue og sokker, i alle fall her i Nord-Norge. Ull under er lurt, særlig når det er kaldt i sjøen, sier Ingrid Thunem, som har svømt i sjøtemperatur ned i fire grader.


Open Water er svømming ut i åpent vann, som sjøen, innsjøer og elver. Ingrid forteller at hun alltid har vært glad i sjø og fjære, og som barn hakket hun hull i isen for å bade.


- Jeg kjenner ingen andre funkiser som driver med dette, men jeg anbefaler det gjerne. Jeg synes det er rågøy, og det er en fin måte å trene på. Du følger vannets bevegelser og treningen blir dynamisk. Jeg driver med dette fra juni til oktober.


Ingrid er aktivitetsglad, og ordet begrensning står ikke i hennes ordbok. Tidligere var hun også på Paralandslaget i svømming.


- Jeg driver med mye forskjellig, og alt jeg gjør er kanskje ikke så lurt. Men det er forsvarlig, og det gir meg god mental helse. For meg er det verdt det.


Lidenskap og frihet


Ingrid svømmer i havet

Ingrid er opptatt av å ha riktig utstyr og at sikkerheten er ivaretatt. Det krever litt planlegging i forkant.


- Jeg har med to assistenter, en på land og den andre følger meg ut i kajakk. På land har jeg også hostemaskin tilgjengelig, slik at jeg raskt kan komme tilbake med kajakk hvis jeg trenger å få opp en slimpropp. Det går til og med an å svømme med oksygen, da holder jeg meg nært kajakken med slange til oksygentanken. Og når du svømmer i åpent vann må en ha med ei bøye, slik at båttrafikken kan få øye på deg i vannet.


Når svømmeturen er ferdig, må en få på varme klær og raskt inn i en varm bil eller hytte. Det er også lurt å drikke noe varmt. – Assistentene er drilla på påkledning under kummerlige forhold, og ingen blir ansatt hos meg uten den rette positive innstillingen.


- Hvorfor jeg svømmer? Svømming er min lidenskap. Det gir meg frihet og naturopplevelser. Jeg kan ikke gå på fjellet lengre, men den følelsen du har på toppen av en fjelltopp, den føler jeg når jeg er i vannet. Her nord er vannet klart, jeg ser masse fisk, kråkeboller og kanskje noen niser i det fjerne. Litt deilig småskummelt, kaldt med krabber og brennmaneter. Vannet er mitt element.Ingrid i våtdrakt ved sjøen

ความคิดเห็น


bottom of page