top of page

ÅPNE MENY

Fest og protest


Ingrid sitter i vinduet og ser ut mot havetFredag 3. desember er FNs internasjonale dag for funksjonshemmede. – Det handler rett og slett om retten til å være menneske, sier Ingrid Thunem, spesialrådgiver i Medvind Assistanse.


– Å få velge hvor du vil bo, bestemme hva du vil gjøre med livet ditt eller retten til å ha familie. Vi brenner for likestilling. Derfor er FN-dagen for funksjonshemmede viktig!


– Funksjonsvarierte skal være likestilt med alle andre. Selvsagt skal vi det. Det betyr også at vi ikke alltid trenger å leve «etter boka», mener Ingrid. – Retten til å være menneske handler også om å få lov til å ta gode eller dårlige valg på vegne av seg selv. En må ikke alltid leve etter vedtatte regler, en kan faktisk velge å spise junk food eller hoppe over trening. Det er mye frihet i en halvliter, hvis du skjønner sammenligningen. Poenget er at du må ikke passe inn en snever boks, men bestemme selv!


Ingrid er også påtroppende styreleder av Unge Funksjonshemmede og var nettopp på Grønland. – På Grønland kjemper unge funksjonsvarierte for den samme likestillingen, imot hatefulle ytringer og for deltakelse og anerkjennelse.


– Samtidig skal vi ikke glemme alt vi har fått til. Derfor markeres også FN-dagen for funksjonshemmede som en fest, og vi viser hele verden at vi fins!Ingrid sitter i vinduet og smiler til kamera

Bilde: Ingrid var nettopp på Grønland, da ble det tid til en mellomlanding i København.Comments


bottom of page