top of page

ÅPNE MENY

Guri Anne: En tydelig stemme for foreldre med BPA

Vår livsløpsgaranti handler om å følge våre assistansemottakere gjennom alle livets faser.  For å styrke vårt løfte, har vi lansert vår nye satsning "Funkisforeldre med BPA". Guri Anne vil lede tjenesten og har fått stillingen som spesialrådgiver. Hun har vært mor i 19 år, og hatt BPA og datteren Jenny rundt seg hele tiden.

 

Guri Anne (41) fikk BPA som 18-åring, og har godt over 20 års erfaring som arbeidsleder i egen BPA-ordning. Hun har Cerebral Parese og har sittet i rullestol hele livet. Allerede som 19 åring flyttet hun i egen leilighet midt i Bergen sentrum. Her levde Guri Anne et typisk ungdomsliv på lik linje med alle andre. «Det ble lite tid til studier, men gøy hadde jeg det», mimrer en smilende Guri Anne.

 

Som 22-åring ble hun mamma til Jenny, og de siste 15 årene har Guri Anne og datteren bodd i et rekkehus like utenfor Bergen sentrum. «Vi kan leve et aktivt liv med stort engasjement og mye sosial omgang med venner og storfamilie. Dette hadde ikke vært mulig uten assistenter», forteller Guri Anne. Hun legger til at BPA-ordningen har gitt henne muligheten til å være fullt ut den mammaen hun ønsker å være for en aktiv «nesten» voksen tenåring. «Jeg kan skrive under på at morsrollen på ingen måte opphører selv om den håpefulle når myndighetsalder, men den nye fordelen er at nå er det hennes tur å hente mor på fest!»


Jente sitter på fanget til mammaen sin. Mammaen sitter i rullestol.

 

Som spesialrådgiver hos Medvind Assistanse, skal Guri Anne jobbe med å utvikle vårt segment innenfor livsløpsgarantien som omfatter «Funkisforeldre med BPA». Foreldrerollen er en utfordrende oppgave i seg selv, og når man i tillegg lever med en funksjonsvariasjon med assistenter som fast inventar i familien, kan man møte på utfordringer og dilemma som kanskje ikke er helt hverdagslige for andre foreldre.

 

«Jeg sitter på ingen måte på fasiten, men jeg har stor tro på at dialog, diskusjoner og erfaringsutveksling kan bidra til at våre kunder kan få noen gode verktøy, slik at familielivet med BPA kan fungere på best mulig måte for alle parter». Det er også viktig at våre BPA-koordinatorer og assistenter får best mulig innsikt og forståelse for hvordan det er å ha BPA i et familieliv. «Det er ingen hemmelighet at en BPA-ordning midt i et familieliv kan by på noen interessante problemstillinger», sier Guri Anne. «Av og til kan det gå en kule varmt hjemme hos to temperamentsfulle bergensere som er like sta begge to, da kan det jo være en prøvelse å være assistent hos oss».

 

Guri Anne holder til i Bergen, og har naturligvis sin kontorplass hos den relativt nye Bergensavdelingen.  Men stillingen hennes er nasjonal, og målet er selvfølgelig å være synlig fra Nord til Sør. «I Medvind Assistanse føler jeg meg hjemme. Det er godt å få jobbe med det jeg brenner for sammen med fantastiske kunder og kollegaer. Jeg ser frem til å kunne bruke mine erfaringer slik at andre også kan få mulighet til å leve sine liv til det fulle». Fordi BPA er et av de viktigste verktøyene for å oppnå et likestilt samfunn og familieliv har dette blitt Guri Annes store hjertesak.

 

I tillegg til å jobbe hos oss i Medvind Assistanse er hun svært aktiv og engasjert. Med sine mange verv i Norges Handikapforbund har hun jobbet aktivt for at folk med ulike funksjonsvariasjoner skal få sine menneskerettigheter innfridd, og for at alle skal kunne være sjef i eget liv. Guri Anne er også grunnlegger og primus motor bak Funkisdagen som ble arrangert for første gang i 2011. Siden da har arrangementet vært årets begivenhet i funkisbevegelsen. Funkisdagen er en festdag med konserter og aktiviteter for å markere at folk med funksjonsvariasjoner har sin rettmessige plass i samfunnet og i bybildet.

 

Med Guri Annes livshistorie og engasjement, er det helt åpenbart at hun bringer verdifull innsikt til Medvind Assistanse og hele samfunnet. Hennes dedikasjon til å støtte foreldre med BPA og hennes innsats for å fremme likestilling og inkludering for personer med funksjonsvariasjoner gjør henne til en ekte inspirasjon. Med Guri Anne som spesialrådgiver er Medvind Assistanse på vei til å skape et enda bedre liv for familier som lever med BPA, og vi gleder oss til å følge hennes reise mot en mer inkluderende verden.Kommentare


bottom of page