top of page

ÅPNE MENY

Medvind Assistanse i Stolthetsparaden 2024
Stolthetsparaden er en parade for fest og protest. Vi feirer funksjonsmangfoldet, samtidig som vi protesterer. Vi går for de som ikke får sine rettigheter oppfylt. Vi går for de som ikke får nok assistansetimer. I år som i fjor inviterer vi alle som vil til å gå sammen med oss i Stolthetsparaden. 

 

Funksjonshemmede møter ofte fordommer og diskriminering, spesielt i foreldrerollen. I forbindelse med Stolthetsparaden setter vi i Medvind Assistanse fokus på dette med parolen «Funkisforeldre: Omsorg ligger ikke i armer og bein». Vi vet at omsorg ikke er begrenset til fysiske evner.  

 

Universitetsplassen 8. juni klokka 12:00 

Møt opp på Universitetsplassen lørdag 8. juni klokka 12:00. Den første timen er det appeller, dans og korpsmusikk på Universitetsplassen. Paraden starter klokka 13:00 og går fra Universitetsplassen til Jernbanetorget nedover Karl Johan.  Vi er nummer 13. i rekken, bak Hav2Care og foran Prima Assistanse. Etter paraden klokka 15:00 samles vi på Bella Bambina for tapas og hygge. 

 

3 gode grunner til å delta  

Stolthetsparaden er den største markeringen av funksjonshemmedes menneskerettigheter i Norge. Vi går stolte, sterke og synlige nedover en av Oslos mest befolkede gater. Ved å delta markerer du viktigheten av et sterkere rettighetsvern for funksjonshemmede. 

 

Hva kan du forvente?  

Stolthetsparaden har en fantastisk energi. På Universitetsplassen blir det holdt viktige taler om funksjonshemmedes menneskerettigheter. Under paraden blir det gjentatt viktige slagord med megafon. Dette er en dag du ikke vil gå glipp av.  

Comments


bottom of page