top of page

ÅPNE MENY

  • Forfatterens bildeMedvind Assistanse

Visittkort i punktskrift


En hånd holder et visittkort i punktskrift

Medvind Assistanse jobber hele tiden for å bli enda bedre på universell utforming.

Visittkort i punktskrift


Blindeforbundet har over en tid nå hatt en kampanje med søkelys på uleselig tekst. Dette har også gjort oss i Medvind Assistanse mer bevisste på utfordringene svaksynte og blinde står overfor. Vi tok utfordringen fra Blindeforbundet om å utforme informasjonen slik at alle kan få den med seg, og vi håper nå at våre nye visittkort i punktskrift, gjør oss mer lesbar for svaksynte og blinde.


Ser du datoen på denne kjekspakken?


kjekspakke med uleselig tekst

Vanskelig, ikke sant? Kanskje har du erfart at det er mange andre dagligdagse varer som også har uleselig tekst. Du er slettes ikke alene om å streve med å finne holdbarhetsdato eller hva varen inneholder. Å vite hva varen inneholder er særlig viktig for alle allergikere.


Blindeforbundet har over en tid nå hatt en kampanje med søkelys på uleselig tekst. Liten skrift, dårlig kontrast eller dårlig trykk. Årsakene til uleselig tekst er mange, og vi er enige med Blindeforbundet, som sier at det nå er på tide å resirkulere uleselig tekst. Du finner kampanjen fra Blindeforbundet under brukernavnet @uleselig på sosiale medier eller via nettsiden https://www.blindeforbundet.no/uleselig


Blindeforbundet har sitt eget trykkeri som hjelper bedrifter med å trykke opp informasjon med punktskrift. Dette tilbudet skal vi i Medvind Assistanse benytte oss av også i tiden fremover, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Comments


bottom of page